Facebook Twitter
Terug naar nieuws

Donderdag 11 mei 2017 bijeenkomst

30-03-2017
Voorjaarsbijeenkomst RVC in teken afscheid Ton Rombouts

Rosmalen neemt afscheid van burgemeester


Na 21 jaar neemt burgermeester Ton Rombouts afscheid van Rosmalen. Vanaf het jaar van zijn aantreden (1996) vormen Rosmalen en ’s-Hertogenbosch onderdeel van dezelfde gemeente, waarmee voor de scheidend burgemeester de gehele Rosmalense periode binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch volop te beschouwen is. En dat is precies wat het Rosmalens Verenigingen Contact (RVC) gaat doen op donderdag 11 mei 2017. Burgemeester Ton Rombouts is deze avond te gast en iedereen is van harte welkom in Villa Fleuri, aan de Driesprong in Rosmalen. De avond start om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur.
 
 
Eind september neemt Ton Rombouts formeel afscheid van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Reden voor het RVC om de burgemeester uit te nodigen naar zijn grootste dorp te komen om alle geïnteresseerden in Rosmalen de mogelijkheid te geven nog één keer in gesprek te gaan met zijn burgemeester. Het RVC zal in een gemêleerd avondprogramma – met speciale aandacht voor Rosmalense verenigingen en stichtingen– de burgemeester centraal stellen en bevragen op zijn 21 jaar beklede ambt van eerste burger. Het spreekt voor zich dat het accent komt te liggen op twee decennia van ontwikkeling in Rosmalen. Met onze eerste burger blikken we terug, en kijken we vooruit naar de culturele, sportieve, sociale en economische ontwikkelingen van Rosmalen. Wat is hem opgevallen, wat is blijven liggen, waaraan is gewerkt en wat mag verwacht worden? Natuurlijk richten we ook onze blikken ook op het ambt en de persoon Ton Rombouts.
De avond biedt volop ruimte voor interactie en spontane beschouwing op specifieke zaken die u graag naar voren wilt brengen. De avond is er namelijk speciaal voor u! Besturen van sport- en culturele verenigingen, wijkraden, overheid, ondernemers en geïnteresseerden en betrokken Rosmalenaren zijn van harte welkom. De avond staat onder leiding van het RVC.

Achtergrond
Rosmalen heeft een krachtig en divers verenigingsleven. Een verenigingsleven waar iedereen voor zich de uitdagingen aangaat. Het belang van een sterk verenigingsleven voor de maatschappij wordt algemeen onderkend. Het RVC is opgericht in 2010 en beoogt te verbinden. Een initiatief vanuit én voor de samenleving in Rosmalen, waarbij het maatschappelijke belang voorop staat en waarbij samenwerken de sleutel tot succes is. Het RVC zorgt voor samenkomsten en verdieping, maar ook voor momenten van netwerken. Het bestuur van het RVC bestaat uit de Rosmalenaren Adriënne Hazenberg (voorzitter), Peter van Hoek (penningmeester) Jan Jansen, Wim Trugg en Jan de Wit.


Nieuwsgierig naar een avondje met onze eerste burger? Van harte welkom! Zorg wel dat u zich zo snel mogelijk aanmeldt. U kunt mailen naar info@rvcrosmalen.nl