Facebook Twitter
Terug naar nieuws

Woensdag 16 mei 2018

07-05-2018
Ook handboogdemonstratie Olympiër Sjef van de Berg en NK Indoor-winnares Fleur de SmitVoorjaarsbijeenkomst RVC: samen gezond

Het Rosmalens Verenigingen Contact houdt op woensdag 16 mei a.s. haar voorjaarsthemabijeenkomst. Deze avond staat in het teken van gezondheid, maar ook krijgt de handboogsport de volle aandacht. De avond is speciaal bedoeld voor besturen en kaderleden van verenigingen en stichtingen, maar ook geïnteresseerden in beide onderwerpen zijn van harte welkom. De thema-avond vindt plaats bij V.V. OJC ROSMALEN (Laaghemaal 38, Rosmalen) en start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Rond 21.30 uur sluiten we de avond af.

Handboogschieten: ga zelf de uitdaging eens aan!
Beiden zitten deze avond aan tafel bij het RVC. De één is inmiddels internationaal bekend: de Brabantse handboogsporter én Olympiër Sjef van den Berg (23). Met twee wereldtitels op zak, verschillende nationale indoortitels en een Olympisch diploma (4e in Rio 2016) is zijn focus nu gericht op Tokio 2020, maar niet voordat eerst in ’s-Hertogenbosch in juni 2019 de Wereldkampioenschappen Handboogschieten plaatsvinden. De Rosmalense handboogtopper Fleur de Smit (19) wil in haar gemeente dan eveneens stralen, en als nationaal kampioen NK Handboogschieten Junioren 2018 valt te begrijpen dat Fleur haar pijlen dan ook richt op internationaal succes. Naast een geanimeerd interview deze avond, laten beiden op het OJC-terrein ook hun sportieve talent zien. Met ondersteuning van beide topsporters én de Rosmalense handboogvereniging De Vrolijke Schutters krijgen alle aanwezigen de gelegenheid om deze precisiesport zelf uit te proberen!

Samen gezond
De rode draad van deze voorjaarsbijeenkomst draait om de fysieke en mentale gezondheid in relatie tot de inzet van verenigingen en stichtingen. Vanuit de gemeente ’s-Hertogenbosch en vanuit het Sport Medisch Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zullen respectievelijk Monique Mallens (gemeentelijk consulent S&B, Gezondheid) en Arjan Kokshoorn (sportarts Sport Medisch Centrum) hun visie geven op de ontwikkelingen rond gezonde voeding (sportkantines), positieve gezondheid en leefstijl (diabetes en obesitas). Daarbij staat centraal wat verenigingen zelf kunnen doen en waarbij ze geholpen kunnen worden. Die hulp komt deze avond door inhoudelijke bijdragen van Irene Walk van Team Fit, de verenigingsondersteuner S-Port Irfan Gazo, de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-regisseur Miriam de Werd en Bea Intveld, fysiotherapeute en coördinator sport en beweging voor senioren van de HEVO. De avond biedt volop ruimte voor interactie op specifieke zaken die u naar voren wil brengen. Besturen van sport- en culturele verenigingen, stichtingen, wijkraden, overheid, ondernemers en geïnteresseerde en betrokken Rosmalenaren zijn dan ook van harte welkom.

Achtergrond RVC
Rosmalen heeft een krachtig en divers verenigingsleven. Een verenigingsleven waar iedereen voor zich de uitdagingen aangaat. Het RVC is opgericht in 2010 en beoogt te verbinden. Een initiatief vanuit én voor de samenleving in Rosmalen, waarbij het maatschappelijke belang voorop staat en waarbij samenwerken de sleutel tot succes is. Het RVC zorgt voor samenkomsten en verdieping, maar ook voor momenten van netwerken. Het bestuur van het RVC bestaat uit de Rosmalenaren Adriënne Hazenberg (voorzitter), Peter van Hoek (penningmeester) Jan Jansen, Wim Trugg en Jan de Wit.

Wilt u er woensdag 16 mei graag bij zijn?
Nieuwsgierig naar deze avond? Van harte welkom! Zorg wel dat u zich zo snel mogelijk aanmeldt. U kunt mailen naar info@rvcrosmalen.nl.